fbpx
Sari la conținut
Scoala de dans - Ziua Internationala a Dansului

Ziua Internationala a Dansului

Distribuie
ziua internationala a dansului

ziua internationala a dansului

La multi ani tuturor!

Pe 29 aprilie sarbatorim Ziua Internationala a Dansului – data stabilita in 1982 de UNESCO.

Va prezentam in acest an mesajul lui Israel Galván, un faimos dansator si coregraf de flamenco din Sevilia:

 

 

Carmen Amaya, Valeska Gert, Suzushi Hanayagi, Michael Jackson … eu le văd ca pe niste turbine generatoare de energie și acest lucru mă face să mă gândesc la importanța coregrafica pentru aceasta energie a dansator. Cel mai important lucru este, probabil, nu coregrafia, dar în mod special acea energie, vârtej care se declanseaza.

 

Îmi imaginez o bobina Tesla care le atrage pe toate și care emite o rază de vindecare și provocând o metamorfoză în trupurile lor: Pina Bausch ca călugăriță, Raimund Hoghe transformat într-un gândac de bălegar, Vicente Escudero într-o insectă băț și chiar Bruce Lee într-un centiped.

 

Am dansat prima oara cu mama mea, însărcinată în șapte luni. Poate părea o exagerare. Deși aproape întotdeauna dansez singur, îmi imaginez că sunt însoțit de fantome care ma fac sa abandonez rolul meu de „dansator de singurătăți.

 

Când eram mic, nu am dorit sa fac dans, dar a fost ceva care a venit din mine natural și ușor. Aproape instinctiv. De-a lungul timpului am realizat că dansul vindeca, a avut un efect aproape medicamentos, el m-a ajutat să nu fiu atât de introvertit și mă deschid altor persoane. Am văzut imaginea unui copil bolnav cu Ebola fiind vindecat prin dans. Știu că e o superstiție, dar s-ar putea sa fie posibil?

 

Ulterior, dansul a sfârșit prin a deveni o obsesie care mi-a umplut timpul și care mă face să dansez chiar și atunci când rămân imobil, mă separă astfel de realitatea lucrurilor. Știu că acest lucru nu este bun, rău sau necesar, dar … asta e. Fiica mea Milena, atunci când stau încă pe canapea, cu gandurile mele, cu propriul meu murmur, îmi spune: tata, nu dansez.

 

Și chestia e că eu văd oameni în mișcare, atunci când merg pe jos pe stradă, atunci când cheama un taxi, atunci când se merg în moduri diferite, cu stiluri și deformări. Toti danseaza! Ei nu știu, dar toti danseaza! Imi vine să strig la ei – habar n-aveti! Toata lumea danseaza! Cei care nu danseaza sunt ghinionisti, sunt morți, ei nu mai simt nimici!

Summary
Event
Ziua Internationala a Dansului
Location
HobbyDance - cursuri dans, sali evenimente, eclipsei 14B,Popesti-Leordeni,Bucuresti
Starting on
04/29/2015
Ending on
04/29/2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.