fbpx
Sari la conținut
Scoala de dans - „Cand vreau sa imi ajut partenerul, gresesc eu”

„Cand vreau sa imi ajut partenerul, gresesc eu”

  • de
Distribuie

Sursa: http://tanase.biz/blog/

Asa e, cand vrei sa iti ajuti partenerul de multe ori gresesti tu pentru ca atentia ta se concentreaza mai mult pe faptul ca trebuie sa il ajuti. Aceasta este o sarcina extra pe umerii tai atunci cand de fapt ar trebui sa te concentrezi pe ce ai tu de facut. “Pacat de atata munca” auzi spunandu-se adesea.

Dar ce e de facut?


Gaseste cauza (impreuna cu partenerul si antrenorul) pentru care se fac greselile in pereche si lucrati impreuna asupra lor. Daca ai in minte ideea ca tu esti partenerul de baza si trebuie sa iei asupra ta “conducerea”, atunci cu gandul la celalalt ai sanse sa pierzi din vedere ceea ce ai tu de facut si sa gresesti propria coregrafie.

Hotaraste impreuna cu partenerul asupra unor lucruri importante cum ar fi: ce e de facut cand faceti o greseala tehnica sau iesiti de pe muzica. Va opriti si o luati de la capat? Va opriti si continuati coregrafia de unde ati gresit? Nu va abateti de la hotarare. Altfel nu mai stiti ce aveti de facut si incepeti sa dati vina unul pe celalalt.

Accepta ca fiecare este raspunzator pentru ceea ce face. Tu pentru ce faci tu, iar partenerul pentru ceea ce face el.

Concentreaza-te in timpul dansului pe ceea ce ai tu de facut. Vrei sa iti conduci partenerul mai putin experimentat, tocmai cu gandul ca sa il ajuti? Gandeste-te ca unul dintre aspectele pe care arbitrii le puncteaza la o pereche este faptul ca baiatul conduce fata. Daca in pereche tu esti baiatul experimentat ai un atuu, dar daca esti fata ai o problema. Vrei si poti sa conduci, dar “nu se vede bine”. Ceea ce ati putea sa faceti impreuna ar fi de a “lasa” baiatul sa greseasca de cate ori e nevoie pana invata sa conduca. Cu riscul unor competitii “pierdute” aceasta este o “investitie” pentru viitor.

Dansul in pereche e frumos, dar nu intotdeauna simplu. De aceea ca parteneri si antrenori gasiti impreuna o modalitate ca sarcinile in pereche sa fie distribuite in mod egal. Altfel se creeaza un imbalans care poate atrage nemultumire, insatisfactie, tensiune si in cele din urma slabe prestatii pe ringul de dans.

Astept sugestiile, intrebarile si experientele voastre, dragi sportivi, antrenori si parinti pe adresa: Nicoleta@tanase.biz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.