fbpx
Sari la conținut
Scoala de dans - Voucher de 300 lei pentru copiii inscrisi la HobbyDance pana la 30.11.2020

Voucher de 300 lei pentru copiii inscrisi la HobbyDance pana la 30.11.2020

  • de
scoala de dans
Distribuie

Ajutorul financiar sub formă de vouchere se acordă în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, în vederea achiziționării de echipamente sportive. Scopul acordării ajutorului financiar îl constituie încurajarea practicării sportului de performanță.

Ministerul Tineretului si Sportului va acorda un ajutor financiar, în anul 2020, sub formă de vouchere pe suport hârtie, în vederea achiziționării de echipamente sportive pentru încurajarea și sprijinirea copiilor născuți în perioada 1 ianuarie 2005-31 decembrie 2014 și care nu au mai fost legitimați la un club sportiv, în vederea practicării sportului de performanță. Clubul de dans Hobby Dance este eligibil pentru aceasta finantare avand Certificat de Identitate Sportiva si fiind afiliat la Federatia Romana de Dans Sportiv. Iata un motiv in plus pentru a incepe pregatirea copiilor la Hobby Dance

scoala de dans
HobbyDance

Va prezentam mai jos cateva articole din ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei si din normlele de aplicare:

 Articolul 3(1) Valoarea voucherului este în sumă de 300 lei și reprezintă venit neimpozabil, conform prevederilor art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.(2) Voucherul se acordă persoanelor prevăzute la art. 1 care se legitimează în cadrul unui club sportiv începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la data de 30 noiembrie 2020.(3) În cazul în care valoarea echipamentelor sportive este mai mică decât valoarea voucherului, unitățile afiliate nu acordă rest în bani.

Articolul 4(1) Voucherul este netransmisibil, având o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi.(2) Pentru a putea beneficia de vouchere, persoanele prevăzute la art. 1 se vor legitima la un club sportiv, deținător al unui certificat de identitate sportivă.(3) Dacă valoarea produsului achiziționat este mai mare decât valoarea voucherului, diferența este suportată de către părintele sau reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la art. 1.

Articolul 5(1) Cererea pentru acordarea voucherelor se depune de către părintele sau reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la art. 1 la clubul sportiv la care acestea se legitimează.(2) Situația centralizată privind beneficiarii de vouchere se depune de către clubul sportiv la care s-au legitimat persoanele prevăzute la art. 1 la direcția județeană pentru sport și tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, în a cărei rază teritorială își are sediul structura sportivă.

Voucherul în valoare de 300 lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul M.T.S., în limita bugetului aprobat cu această destinație pentru anul 2020, și se distribuie de către cluburile sportive beneficiarilor eligibili.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei trebuie să solicite acordarea acestuia clubului sportiv la care s-au legitimat, începând cu data intrării în vigoare a prezentelor norme și până la data de 30 noiembrie 2020 inclusiv.

Articolul 7(1) Solicitarea acordării voucherului se face pe baza următoarelor documente:– cerere pentru acordarea ajutorului financiar sub formă de voucher – anexa nr. 1, însoțită de:1. certificat de naștere (original și copie);2. act de identitate părinte/reprezentant legal (original și copie);3. legitimație sportivă (original și copie);4. declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal – anexa nr. 4.(2) Copiile sunt certificate conform cu originalul de către persoana desemnată să primească documentele.

Articolul 8 Cererea de solicitare a acordării voucherului și declarația pe propria răspundere se întocmesc de reprezentantul legal/tutorele copilului și se depun în vederea centralizării la clubul sportiv la care copilul a fost legitimat.

Articolul 9 Activitatea de acordare a voucherului pentru copii se va implementa de către cluburile sportive la care copiii sunt legitimați.

Articolul 10 Verificarea datelor și informațiilor cuprinse în cerere și documentele doveditoare pentru acordarea ajutorului financiar sub formă de voucher, precum și prelucrarea datelor înscrise în cerere se realizează de către personalul cluburilor sportive.

Articolul 11 Cluburile sportive transmit la D.J.S.T. și la D.S.T.M.B. situația centralizată a solicitărilor de acordare a voucherului la sfârșitul fiecărei săptămâni în care au avut loc solicitări, în format electronic (Excel) și în format letric (document asumat de către reprezentantul legal al clubului sportiv). Data ultimei transmiteri este 4 decembrie 2020.

Articolul 12 D.J.S.T. și D.S.T.M.B. transmit la M.T.S. săptămânal în fiecare zi de luni pentru săptămâna precedentă situația centralizată a solicitărilor de acordare a voucherului, în format electronic (Excel). Data ultimei transmiteri este 7 decembrie 2020.

Articolul 13 Direcția sportul pentru toți și programe pentru tineret din cadrul M.T.S. centralizează și transmite în maximum 24 de ore necesarul privind comanda pentru emiterea voucherelor la direcția suport, respectiv Direcția generală economică achiziții investiții și patrimoniu.

Documente de descarcat:

Summary
Voucher de 300 lei pentru copiii inscrisi la HobbyDance pana la 30.11.2020
Article Name
Voucher de 300 lei pentru copiii inscrisi la HobbyDance pana la 30.11.2020
Description
Ajutorul financiar sub formă de vouchere se acordă în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, în vederea achiziționării de echipamente sportive. Scopul acordării ajutorului financiar îl constituie încurajarea practicării sportului de performanță.
Author
Publisher Name
MTS
Publisher Logo
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.