fbpx
Sari la conținut
Scoala de dans - De ce dansam

De ce dansam

  • de
Distribuie
de ce dansam

Dansul spotiv este deasemenea un sport de echipa, fie ca ne referim la dansul in pereche sau la cel in formatie dezvolta capacitatea de comunicare, spiritual de echipa si de camaraderie iar de aici se pot forma prietenii ce pot tine toata viata.

Antrenorul si prietenul meu Justin Istrate mi-a propus, pentru animarea site-ului Hobby Dance, o noua rubrica in cadrul site-ului nostru cu texte legate de dans, care sa contina subiecte generale pe care toti cei ce urmaresc site-ul clubului sa le comenteze, sa lansam, astfel, dezbateri pe seama unor subiecte ce intereseaza comunitatea HD si  nu numai. Asteptam cat mai multe impresii si comentarii la textele noastre, propuneri privind temele de dezbatut precum si articole ce isi pot gasi loc intr-o astfel de rubrica. Iata un prim subiect de dezbatere:

DE CE DANSAM ?

 

Voi incerca eu sa raspund la asemenea intrebare, sperand sa punctez cat mai multe motive ce ne indeamna la o asemenea activitate. Daca nu voi putea, astept ca textul de mai jos a fie completat de catre cititori cu noi motivatii si impresii ce mi-au scapat din vedere.

 

Se pare ca din cele mai vechi timpuri persoanele de sex opus au fost atrase unele de celelalte cu precadere in momentele in care dansau. Charles Darwin a formulat ideea ca dansul face parte din ritualul de imperechere al speciei umane. Poate ca este asa dar eu voi incerca o abordare mai apropiata secolului si tarii in care traim.

Trebuie spus de la inceput ca exista mai multe forme de dans. Putem dansa fara reguli stricte prin cluburi si discoteci, la petreceri, nunti si botezuri pentru simplul fapt ca este distractiv. Daca avem si ceva ureche muzicala si vom dansa pe ritmul muzicii, ne vom simti bine, vom fi voiosi si cu mai mult chef de viata. Putem alege insa si calea de mijloc, aceea de a merge la cursuri specializate, unde vom invata sa dansam corect, cu reguli clare care ne vor putea transforma in timp in dansatori cu mult mai buni. In fine, putem alege calea sportului, caci dansul a fost transformat si in sport, dansul sportiv aducand, in opinia mea, cele mai mari beneficii.

Haideti sa vedem, insa, motivatiile ce ne conduc in alegerea uneia sau alteia din variantele de mai sus. In primul rand cred eu ca putem scapa de timiditate, dansul presupunand interactiune cu alti oameni ce au acceasi activitate. Cu siguranta singuraticii vor incerca, tot prin dans, sa se apropie de persoane de sex opus (sa agate). Suna vulgar dar am auzit nu de putine ori o astfel de motivatie, venind de cele mai multe ori din partea baietilor. Pare-se ca femeile sunt atrase de barbati care stiu sa danseze (fetelor, va rog sa comentati!). Cam acestea ar fi motivatiile de ordin social.

Daca insa ne referim da dansul sportiv, motivatiile sunt mai numeroase. In primul rand este un sport care poate fi practicat la aproape orice varsta, reusindu-se chiar si ceva performante. Exista diferite categorii de varsta si calitate unde chiar si cei trecuti de varsta tineretii pot avea rezultate notabile, o cupa sau o medalie aducandu-ne satisfactie chiar si la maturitate. Din punct de vedere fizic dansul sportive are multiple avantaje: ne invata sa ne coordonam mai bine miscarile pe ritmul muzicii invatandu-ne astfel sa ne cunoastem mai bine corpul. Un alt punct de vedere important este acela medical: activitatea de acest fel ajuta la tonifierea musculaturii, la formarea sau pastrarea flexibilitatii corporale si intareste inima si sistemul circulator. Sa nu uitam ca dansul ca activitate fizica sustinuta are drept efect si arderea de calorii si deci pastrarea unei greutati corporale optime.

Dansul spotiv este deasemenea un sport de echipa, fie ca ne referim la dansul in pereche sau la cel in formatie dezvolta capacitatea de comunicare, spiritual de echipa si de camaraderie iar de aici se pot forma prietenii ce pot tine toata viata.

Un alt motiv pentru dansat deloc de neglijat este acela al dezvoltarii pe plan profesional. Fie ca ne dorim de mici sa dansam in mari spectacole de balet clasic, fie ca ne place dansul contemporan sau poate ca ne dorim sa ajungem mari antrenori ori arbitrii in competitii de dans sportiv.

By Corvin Constantinescu

corivn constantinescu

 

Sunt convins ca exista multe alte motive pentru a dansa ce tin pe personalitatea si gandirea fiecaruia dintre noi, motivatii ce nu le-am putut sintetiza in cele cateva fraze de mai sus, astfel incat asteptam comentariile voastre. Voi de ce dansati ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.